Καθαρισμός Προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι μια βασική θεραπεία περιποίησης για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ηλικίες. Ο κύριος στόχος της θεραπείας είναι να απομακρύνει από το δέρμα τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα και την περίσσεια του σμήγματος. Με απλά λόγια, βοηθάει το δέρμα να ανακτήσει τη φρεσκάδα του.

Στο ιατρείο μας , πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια, και έμφαση στη λεπτομέρεια. Πολύ συχνά, αποτελεί το πρώτο βήμα σε ένα πλάνο θεραπειών, ιδίως σε περιπτώσεις όπου μια γυναίκα ή ένας άντρας ταλαιπωρείται από κάποιο είδος ακμής. Επιπλέον, ενδείκνυται για άτομα που επιθυμούν μια απλή, γρήγορη και αποδοτική θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος.

Δύο με τρεις εβδομάδες μετά τον βαθύ καθαρισμό, εσωτερικές λειτουργίες όπως η οξυγόνωση, η ενυδάτωση και η αποτοξίνωση βελτιώνονται αισθητά, ενώ παράλληλα το δέρμα αποκτά τη λάμψη και την υγεία που μέχρι πρότινος του έλειπε.

Πώς γίνεται;

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου διαρκεί περίπου 2 ώρες συνολικά ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το πόσο έντονα είναι τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί σε αυτό. Η διαδικασία δεν απαιτεί καμία προετοιμασία και περιλαμβάνει απολέπιση, απομάκρυνση του σμήγματος και περιποίηση της επιδερμίδας.

Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά στάδια είναι τα ακόλουθα:

 • Απομάκρυνση του μακιγιάζ με τη χρήση ντεμακιγιάζ
 • Peeling μηχανικό ή με οξέα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος
 • Χρήση του ατμού από ειδικό για τη διάνοιξη των πόρων.
 • Διάνοιξη των πόρων με δακτυλοπιέσεις, με στόχο την εξαγωγή σμήγματος.
 • Κατοχύρωση της αντισηψίας του δέρματος με τη βοήθεια υψίσυχνων ρευμάτων.
 • Εφαρμογή μάσκας προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.
 • Τοποθέτηση ενυδατικής, αναπλαστικής και αντιηλιακής κρέμας.

Με ποια συχνότητα πρέπει να γίνεται;

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να πραγματοποιείται ο βαθύς καθαρισμός προσώπου εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος. Με βάση αυτό το δεδομένο προκύπτουν τα παρακάτω γενικά στοιχεία:

Κανονικό δέρμα: 1 φορά τον χρόνο

Μικτό δέρμα: 2-3 φορές τον χρόνο

Ξηρό δέρμα: Κάθε 1 με 2 χρόνια

Λιπαρό δέρμα: Κάθε 2-3 μήνες

Ακνεϊκό δέρμα: Κάθε 20-30 μέρες, μέχρι να αποκατασταθεί η ακμή.

Ποια είναι τα οφέλη;

Πέρα από το κομμάτι της υγιεινής, ο βαθύς καθαρισμός προσώπου συνδέεται με μια σειρά από οφέλη. Τα βασικότερα από αυτά είναι:

 • H απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων
 • Η λείανση της επιδερμίδας
 • Η ενυδάτωση & η λάμψη του προσώπου
 • Η βελτίωση της απορροφητικότητας του δέρματος που καθιστά ευκολότερη την εφαρμογή δερμοκαλλυντικών προϊόντων.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ανησυχία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένου του καλοκαιριού.

Τι κάνουμε μετά τη θεραπεία;

Συνήθως μετά τη θεραπεία ακολουθεί ένας ήπιος δερματικός ερεθισμός λόγω της αιμάτωσης, ο οποίος παρέρχεται μέσα στην επόμενη ώρα. Την ίδια μέρα, αποφεύγουμε να ιδρώσουμε οπως και να μην ακουμπήσουμε βρώμικες πετσέτες ή επιφάνειες. Συνιστάται επίσης να αποφύγουμε τη χρήση μακιγιάζ.

Αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία και να χρησιμοποιείται για 15 μέρες απαραίτητα αντηλιακό προσώπου.

Ένα ακόμα βασικό tip είναι ο τακτικός καθαρισμός του δέρματος, πρωί και βράδυ. Το πρωί για να εξαλείψουμε τις τοξίνες που εκκρίνει το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας και το βράδυ για να απομακρύνουμε τους ρύπους της ατμόσφαιρας και το μακιγιάζ, εάν αυτό υπάρχει.