Νήματα Ανάρτησης

Μέχρι πρότινος, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούνται από τη χαλάρωση του δέρματος του προσώπου ήταν η χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ προσώπου. Ωστόσο, δεν είναι όλοι πρόθυμοι ή δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Τις ανάγκες αυτών των ατόμων έρχεται να καλύψει η μη επεμβατική κι ανώδυνη μέθοδος της ανόρθωσης με νήματα ανάρτησης.

Η αισθητική θεραπεία με νήματα ανάρτησης πραγματοποιείται με την τοποθέτηση απορροφήσιμων ραμμάτων κάτω από το δέρμα, ώστε να πραγματοποιηθεί μια ήπια αλλά ορατή ανόρθωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ωθείται ελαφρά το δέρμα προς τα πίσω, ανορθώνοντας και συσφίγγοντας το πρόσωπο. Εκτός από αυτό, η θεραπεία έχει και δεύτερη δράση. Τα νήματα καταπολεμούν παράλληλα τη γήρανση προκαλώντας τη θεραπευτική απόκριση του σώματος. Το σώμα ανιχνεύει το υλικό των ραμμάτων και διεγείρει την παραγωγή σημαντικής ποσότητας νέου κολλαγόνου στις περιοχές όπου έχει γίνει η τοποθέτηση των νημάτων.

Με την τοποθέτηση λεπτών, απορροφήσιμων νημάτων κάτω από το δέρμα, ο αρμόδιος αισθητικός μπορεί να τραβήξει σφιχτά το δέρμα γύρω από το μέτωπο, το λαιμό ή τον κορμό. Το νήμα πιάνει τον υποκείμενο ιστό και τους μύες καθώς τεντώνεται, προκαλώντας αμέσως ορατή ανόρθωση του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο, παρέχεται υποστήριξη στους ιστούς του δέρματος και ανορθώνονται τμήματα του προσώπου στα οποία έχουν τοποθετηθεί υποδορίως τα νήματα.

Η εφαρμογή των νημάτων ενδείκνυται τόσο για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στην περιοχή του προσώπου, όσο και για την αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης στην περιοχή του λαιμού αλλά και στο υπόλοιπο σώμα. Χρησιμποποιείται για την αποκατάσταση της πρόωρης χαλάρωσης του δέρματος του λαιμού, ενώ εφαρμόζεται με επιτυχία στο στήθος, τα μπράτσα, την κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς.

Ένα άτομο που μόλις αρχίζει να παρατηρεί τα σημάδια της γήρανσης μπορεί να ωφεληθεί σημαντικά από τα ήπια αποτελέσματα της ανόρθωσης με νήματα ανάρτησης. Η διαδικασία πραγματοποιείται ανώδυνα κι αναίμακτα με τοπική αναισθησία, επιτρέποντας την άμεση επιστροφή των ατόμων στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Τα νήματα απορροφώνται μέσα σε 6-8 μήνες και η επίδρασή τους μπορεί να φτάσει τα 1,5-2 χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό χαλάρωσης που υπήρχε προηγουμένως. Το προσωπικό της κλινικής μας είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και ειδικεύεται στον τομέα της αισθητικής ιατρικής.