Τμήμα κατ' οίκον νοσηλείας

Το Πολυιατρείο μας, στα πλαίσια της μέριμνας για την υγεία των ατόμων, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες για κατ’ οίκον νοσηλεία στα άτομα που μπορούν λόγω προβλημάτων υγείας ή κινητικών δυσκολιών να λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη. Οι έμπειροι νοσηλευτές μας προσφέρουν υπηρεσίες νοσηλείας στον προσωπικό χώρο κάθε ασθενούς, με απόλυτη προσοχή και έμφαση στην παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας. Έχουμε στη διάθεσή μας τον πιο σύγχρονο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος διευκολύνει σημαντικά τη φροντίδα των ασθενών στο σπίτι. Με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις γνώσεις των έμπειρων ιατρών και νοσηλευτών μας, πραγματοποιούνται αιμοληψίες, υπερηχογραφήματα, triplex αγγείων, φροντίδα τραυμάτων και κατακλίσεων, χορήγηση ενδοφλεβίως υγρών και φαρμάκων, εντερική και παρεντερική σίτιση και λοιπές ενέργειες φροντίδας ασθενών από το σπίτι.

Στο τμήμα κατ’ οίκον νοσηλείας προσφέρουμε υψηλού επιπέδου παροχές, με έμφαση στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πάθησης κάθε ασθενούς. Αυτό διευκολύνει σημαντικά την περίθαλψη ατόμων που έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και ηλικιωμένων ατόμων. Βρισκόμαστε δίπλα στα άτομα που έχουν ανάγκη από κατ’οίκον νοσηλεία, με έμφαση πάντα στον επαγγελματισμό και την πλήρη κάλυψη των ιατρικών αναγκών κάθε ασθενούς. Αναλαμβάνουμε τόσο περιστατικά που απαιτούν μακροχρόνια νοσηλευτική περίθαλψη, όσο και μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως οι αλλαγές ορού, η περιποίηση χειρουργικών τραυμάτων, η αλλαγή καθετήρων και η θεραπεία κατακλίσεων.

Το τμήμα κατ’ οίκον νοσηλείας έχει δημιουργηθεί με σκοπό την παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε ασθενείς που έχουν τη δυνατότητα να νοσηλευτούν χωρίς κίνδυνο στον προσωπικό τους χώρο. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η ανάρρωση των ασθενών καθώς βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού τους, ενώ παράλληλα μειώνονται οι μετακινήσεις στο νοσοκομείο και ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Έτσι, προλαμβάνεται η ανάγκη για επαναλαμβανόμενη εισαγωγή στο νοσοκομείο και διασφαλίζεται η ψυχική υγεία και κατά συνέπεια η ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς. Η κατ’ οίκον νοσηλεία βοηθά επίσης στην ενημέρωση κι εκπαίδευση των κοντινών ανθρώπων των ασθενών σχετικά με τη φροντίδα τους.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε αναφορικά με την κατ’ οίκον νοσηλεία περιλαμβάνουν:

 • Αιμοληψίες
 • Υπερηχογραφήματα – Triplex αγγείων
 • Χορήγηση ορού και ενδοφλεβίως αντιβιώσεων – φαρμάκων
 • Χορήγηση οξυγόνου
 • Χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων με νεφελοποιητή
 • Θεραπεία κατακλίσεων
 • Αλλαγές τραυμάτων
 • Περιποίηση εγκαύματος
 • Υποκλυσμοί
 • Παρεντερική σίτηση
 • Αλλαγές ουροκαθετήρων – Πλύσεις κύστεως
 • Αλλαγές ρινογαστρικών σωλήνων (levin)
 • Περιποίηση στομιών

Οι έμπειροι νοσηλευτές του Πολυιατρείου μας είναι στη διάθεσή σας όλο το 24ωρο, ώστε να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεται. Το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό κάθε ασθενούς, ώστε να εκτελεί πιστά τις οδηγίες του και να παρέχεται η βέλτιστη φροντίδα. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνεται η διαδικασία της ανάρρωσης, ενώ ο ασθενής απαλλάσσεται από άσκοπες μετακινήσεις, ταλαιπωρία και αναμονή μέχρι να λάβει την κατάλληλη περίθαλψη.