Νήματα Προσώπου Aptos

Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, οι επιπτώσεις της βαρύτητας, της έκθεσης στον ήλιο και του καθημερινού στρες στη ζωή αφήνουν αισθητά κατάλοιπα ιδίως στην περιοχή του προσώπου. Σχηματίζονται βαθιές γραμμές και ρυτίδες, οι γραμμές της γνάθου χάνουν το περίγραμμά τους και εμφανίζεται χαλαρό δέρμα και πτυχές γύρω από το λαιμό. Ένα πρόσωπο το οποίο χάνει σταδιακά τον όγκο, την ελαστικότητα και τη νεανικότητά του προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα, ωθώντας τους ανθρώπους να βρουν ελάχιστα επεμβατικές και χαμηλού κινδύνου μεθόδους για να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση. Μία από τις πιο δημοφιλείς, μη επεμβατικές θεραπείες καταπολέμησης της γήρανσης του προσώπου είναι η αντιμετώπιση της χαλάρωσης με νήματα Aptos.

Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν λιγότερο, μη επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να υποστηρίξουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, τη σύσφιξη των ιστών και την ανάπλαση σε κάθε ηλικία. Η ανόρθωση με νήματα προσφέρει μια μη χειρουργική επιλογή για την αντιμετώπιση της υπερβολικής χαλάρωσης του δέρματος και την τόνωση της ανάπτυξης νέου κολλαγόνου με σύντομη ανάρρωση και χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Η πιο εξειδικευμένη τεχνική ανόρθωσης με νήματα είναι η τοποθέτηση νημάτων Aptos, τα οποία είναι κατασκευασμένα από πολυγαλακτικό οξύ και πολυπροπυλένιο. Η προηγμένη σύνθεσή τους τα καθιστά ιδανικά τόσο για την άμεση ανόρθωση όσο και την ανανέωση του δέρματος στην περιοχή εφαρμογής τους.

Τα απορροφήσιμα υλικά που περιέχονται στα νήματα APTOS διασπλώνται σταδιακά από το σώμα. Έχουν το πλεονέκτημα του μεγάλου χρόνου αποδόμησης έως και 2 ετών και εξαιρετική ανθεκτικότητα, αφήνοντας αρκετό χρόνο στο σώμα να παράγει επαρκή ποσότητα κολλαγόνου κι ελαστίνης ώστε να επιτευχθεί ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα που επαναφέρει την ελαστικότητα, τον όγκο και τη νεανικότητα της επιδρμίδας. Αφού απορροφηθούν τα νήματα, αφήνουν πίσω τους μια σημαντική ποσότητα από νέο κολλαγόνο και ελαστίνη για την αποκατάσταση του δέρματος και την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Εκτός από το lifting, τα νήματα Aptos βελτιώνουν τον τόνο, την υφή και τα ποσοστά ενυδάτωσης του δέρματος.

Τα νήματα Aptos χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων σε περιοχές του προσώπου όπως το μέτωπο, το μεσόφρυο, Ιδανικά σημεία εφαρμογής αποτελούν επίσης η περιοχή γύρω από το στόμα για ανύψωση των γωνιών του στόματος και των ρινοπαρειακών πτυχών καθώς και για την ανόρθωση των φρυδιών. Παράλληλα, χρησιμοποιείται ευρέως για την ανόρθωση και αναζωογόνηση περιοχών του σώματος όπως το στήθος, η κοιλιακή περιοχή, οι μηροί και οι γλουτοί.

Η τοποθέτηση των νημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση μικροσκοπικής βελόνας και επουλώνεται χωρίς να αφήνει ουλές. Μετά τη θεραπεία εκδηλώνονται συνήθως ήπιοι μώλωπες και οίδημα που υποχωρούν ωστόσο πολύ σύντομα. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άμεσο και φυσικό και συνεχίζει να βελτιώνεται με νέα παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το χρονικό διάστημα έως απορροφηθούν τα νήματα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 έτη, προσφέροντας μακροχρόνια αποτελέσματα ανανέωσης του προσώπου. Το τμήμα αισθητικής ιατρικής της κλινικής μας απαρτίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο της ιατρικής και της ομορφιάς.