Βιοδιεγέρτες Κολλαγόνου

Ο βασικός παράγοντας που συντελεί στην εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης είναι η απώλεια όγκου στο πρόσωπο και το σώμα ως συνπέπεια της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου. Η φυσική παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητα και τον όγκο του. Το κολλαγόνο είναι ένα ισχυρό σύμπλεγμα πρωτεϊνικών ινών που υποστηρίζει το δέρμα, προσφέροντας λάμψη και νεανικότητα. Τη λύση σε αυτό το ζήτημα έρχονται να προσφέρουν οι ενέσιμοι βιοδιεγέρτες.

Η θεραπεία αυτή ενεργοποιεί τη φυσική ικανότητα του δέρματος να αναζωογονεί την παραγωγή κολλαγόνου για μια πιο νεανική εμφάνιση. Οι ενέσιμοι βιοδιεγέρτες διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου που υπάρχει ήδη στο δέρμα, αναπληρώνοντας τον χαμένο όγκο. Μόλις εγχυθούν, ξεκινούν να παράγουν μια ελεγχόμενη φλεγμονώδη απόκριση, η οποία ενεργοποιεί τα κύτταρα ώστε να ξεκινήσουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Αυτό το νεοπαραγόμενο κολλαγόνο είναι έπειτα μόνιμο.

Σε αντίθεση με την ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, το οποίο απορροφάται από το σώμα, το κολλαγόνο που δημιουργείται από τους ενέσιμους βιοδιεγέρτες παραμένει. Αντί να παρέχουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα, αυτές οι ενέσεις διεγείρουν τις διαδικασίες του ίδιου του σώματος για μακροπρόθεσμη αναπλήρωση του χαμένου όγκου. Με αυτό τον τρόπο, επαναφέρει την υποστήριξη και τον όγκο της επιδερμίδας. Η θεραπεία αυτή λειτουργεί διεγείροντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου, βοηθώντας στη σταδιακή αποκατάσταση του όγκου στις ρυτίδες και τις πτυχές του προσώπου κι επιτυγχάνοντας πλήρη αναζωογόνηση του προσώπου.

Οι ενέσιμοι βιοδιεγέρτες κολλαγόνου χρησιμοποιούνται για τη μείωση των ρυτίδων και των πτυχών του προσώπου, των ρυτίδων γύρω από το στόμα και τη μύτη, καθώς και για τις ρυτίδες στο πηγούνι. Παράλληλα, μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία και σε διάφορες περιοχές του σώματος, με σκοπό τη μη χειρουργική ανόρθωση γλουτών ή την αύξηση του όγκου τους, τη διόρθωση της κυτταρίτιδας αλλά και την λείανση των ρυτίδων στο λαιμό ή το στήθος. Δεν ενδείκνυνται ωστόσο για μικρής έκτασης ευαίσθητες περιοχές όπως τα μάτια ή τα χείλη, καθώς είναι πιο παχύρρευστοι σε σύσταση.

Η θεραπεία με βιοδιεγέρτες κολλαγόνου μπορεί να προσφέρει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα, χωρίς την ανάγκη επανάληψης της θεραπείας ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Σε γενικές γραμμές, τα ορατά αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν από 12 έως 24 μήνες, οπότε απαιτούν λιγότερη συντήρηση. Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη και πραγματοποιείται με μικροσκοπική βελόνα, ενώ παράλληλα προστίθεται λιδοκαΐνη στο διάλυμα και εφαρμόζεται επίσης μια τοπική κρέμα μουδιάσματος πριν από τη θεραπεία. Ενδέχεται να εμφανιστεί ήπιο πρήξιμο κι ευαισθησία μετά τη θεραπεία, η οποία ωστόσο υποχωρεί άμεσα, ενώ η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες είναι εφικτή αμέσως μετά τη διαδικασία.