Νήματα Βιοανάπλασης

Ενώ όλο και περισσότερα άτομα αναζητούν θεραπεία για ζητήματα που αφορούν την περιοχή του προσώπου και του σώματος, λίγοι επιθυμούν να υποβληθούν σε παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες βρίσκονται στην κορυφή της προτίμησης του κοινού, καθώς προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς να απαιτούν μακρά περίοδο αποθεραπείας. Σε αυτές τις θεραπείες συγκαταλέγονται και τα νήματα βιοανάπλασης, τα οποία προσφέρουν ανάπλαση των ιστών του δέρματος ενεργοποιώντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου.

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και τον όγκο του. Αυτό οφείλεται στην εξάντληση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος μέσα στο δέρμα. Αυτά είναι τα δομικά στοιχεία ενός υγιούς και νεανικού δέρματος και όταν μειωθούν μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα και αφυδάτωση καθώς και σε χαλάρωση πλήθους περιοχών του προσώπου, του λαιμού αλλά και του σώματος. Για την ανάπλαση του δέρματος και την ενίσχυση της κολλαγονογέννεσης, η θεραπεία με νήματα που πυροδοτούν την αναγέννηση και τη σύσφιξη του δέρματος προσφέρει εντυπωσιακά και άκρως φυσικά αποτελέσματα.

Τα νήματα βιοαναγέννησης είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ελαστικότητας, τη σύσφιξη και την εξομάλυνση των ρυτίδων. Αποτελούν ιδανική θεραπεία ανανέωσης που μπορεί να εφαρμοστεί για:

  • Λείανση των γραμμών και των ρυτίδων του προσώπου όπως οι ρυτίδες στο μέτωπο, το μεσόφρυο, οι γραμμές γύρω από το στόμα και στο άνω χείλος, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια.
  • Εξομάλυνση των κάθετων γραμμών του λαιμού
  • Ανανέωση της εικόνας του ντεκολτέ, της κοιλιάς, των μηρών και των γλουτών.

Από τη λάμψη του δέρματος μέχρι την αναζωογόνηση της συνολικής εμφάνισης, τα νήματα βιοανάπλασης διεγείρουν την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου και ελαστίνης μέσα στο δέρμα. Τα νήματα αυτά τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα για να ενθαρρύνουν την κυτταρική ανανέωση με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο. Με την εισαγωγή των νημάτων, ενεργοποιείται η απόκριση του σώματος σε αυτά, οδηγώντας σε αυξημένη παραγωγή ουσιών όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση του τόνου, της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Η θεραπεία πραγματοποιείται ανώδυνα αφού έχει εφαρμοστεί τοπική αναισθητική κρέμα στην περιοχή εφαρμογής. Τα νήματα τοποθετούνται με μικροσκοπικές βελόνες χωρίς πόνο ή δυσφορία. Μετά την εφαρμογή ενδέχεται να παρατηρηθεί μικρό τοπικό πρήξιμο και μικρούς μώλωπες στο δέρμα που υποχωρούν συνήθως σε 1 έως 5 ημέρες. Η βελτίωση στην ποιότητα του δέρματος μετά τη θεραπεία γίνεται άμεσα αντιληπτή, ωστόσο, καθώς τα νήματα είναι μια θεραπεία που διεγείρει σε βάθος χρόνου την κολλαγονογέννεση και την ανάπλαση των ιστών, τα αποτελέσματα είναι σταδιακά και μπορούν να φανούν σε 10-12 εβδομάδες. Απορροφώνται πλήρως σε διάστημα 6 μηνών από τον οργανισμό και το τελικό αποτέλεσμα διαρκεί από 1,5 έως 2 χρόνια. Στην κλινική μας διαθέτουμε την γνώση και την εμπειρία ώστε να σας παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.