Η αντιμετώπιση των εξάρσεων ακμής, των ηλιακών κηλίδων, των ουλών, των ρυτίδων και του αποχρωματισμού στο πρόσωπο μπορεί να είναι σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαίτερα δύσκολη. Είναι αναπόφευκτο ότι, σε συγκεκριμένες περιόδους, το δέρμα είναι αρκετά επιρρεπές σε ευαισθησία κι εξάρσεις, είτε πρόκειται για αυξημένο στρες, αλλαγές στη διατροφή ή ορμόνες. Ωστόσο, οι εξατομικευμένες θεραπείες ανανέωσης προσώπου μπορούν να κάνουν τις συγκεκριμένες καταστάσεις πιο διαχειρίσιμες, διατηρώντας παράλληλα στο ελάχιστο αυτές τις εξάρσεις του δέρματος. Ευτυχώς, έχει σημειωθεί πρόσφατη αύξηση στις μη χειρουργικές θεραπείες δέρματος που λειτουργούν για να επαναφέρουν την ομαλή όψη της επιδερμίδας και να εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος, αποτρέποντας περαιτέρω εξάρσεις ακμής, λεπτές γραμμές, ρυτίδες και ουλές.

Το δέρμα μας είναι μια πολύπλοκη δομή και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην ανταποκρίνεται στη ρουτίνα περιποίησης. Αν παρά τις προσπάθειες φροντίδας της επιδερμίδας δεν επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε ίσως οι εξειδικευμένες θεραπείες ανανέωσης προσώπου αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή. Ανάλογα με το τι θέλετε να βελτιώσετε, πόσο χρόνο θέλετε να διαρκέσει η θεραπεία και πόσο γρήγορα επιθυμείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες, υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές. Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες ανανέωσης προσώπου που προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα.

Υαλουρονικό οξύ

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται κυρίως για τη βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Καθώς η επιδερμίδα υφίσταται τις επιπτώσεις της γήρανσης, γίνεται πιο λεπτή και πιο ευαίσθητη στη χαλάρωση και τις ρυτίδες. Τη λύση στην αποκατάσταση της απώλειας όγκου προσφέρει το υαλουρονικό οξύ, το οποίο εγχύεται στην περιοχή που χρήζει ανανέωσης μέσω μικροσκοπικής βελόνας. Ιδανικές περιοχές εφαρμογής αποτελούν τα χείλη, το μέτωπο, τα ζυγωματικά και η περιοχή γύρω από τα μάτια. Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας και προσφέρουν νεανικό και λαμπερό δέρμα.

Θεραπεία Νευροτοξίνης

Η θεραπεία νευροτοξίνης αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες ανανέωσης προσώπου. Πραγματοποιείται με την έγχυση νευροτοξίνης σε περιοχές όπου εντοπίζονται ρυτίδες έκφρασης, αναστέλλοντας την κινητικότητα των μυών που είναι υπεύθυνοι για το σχηματισμό των συγκεκριμένων ρυτίδων. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται βελτίωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων στο πρόσωπο. Η θεραπεία νευροτοξίνης συνήθως εγχύεται στις γραμμές του μεσόφρυου, στο πόδι της χήνας γύρω από τα μάτια και στο λαιμό.

Χημικό peeling

Το χημικό peeling αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες ανανέωσης προσώπου με σκοπό τη βελτίωση της όψης του δέρματος. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση δερματικών ζητημάτων όπως κηλίδες από τον ήλιο, σημάδια και ουλές ακμής, μέλασμα, ρυτίδες, ενώ γενικότερα βελτιώνει τον τόνο, την υφή και τη φωτεινότητα του δέρματος. Τα χημικά πίλινγκ κυμαίνονται από ήπια έως πιο ισχυρά και είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται από ειδικό. Ένα χημικό διάλυμα εφαρμόζεται στο δέρμα και ώστε να ξεκινήσει να απομακρύνεται το ανώτερο στρώμα του. Μόλις απομακρυνθεί αυτό το ανώτερο στρώμα, το δέρμα από κάτω θα φαίνεται πιο νεανικό, ομοιόμορφο και πιο φωτεινό.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία πραγματοποιείται με την έγχυση ειδικού υλικού που έχει παραχθεί από το αίμα του ίδιου του ενδιαφερόμενου. Για να ξεκινήσει η διαδικασία, λαμβάνεται δείγμα αίματος από το οποίο διαχωρίζεται το πλάσμα και τα αιμοπετάλια, ώστε να δημιουργηθεί το συμπυκνωμένο μίγμα για την θεραπεία. Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται μικροβελόνες ώστε να εγχυθεί το υλικό πίσω στο δέρμα, προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου. Η διαδικασία αυτή ενισχύει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου. Με αυτό τον τρόπο επομένως βελτιώνει την ποιότητα και την εμφάνισή του δέρματος, καθώς αυξάνει τον όγκο του, βελτιώνει την υφή του ενώ ταυτόχρονα μειώνει τη χαλάρωση και τις λεπτές ρυτίδες.