Οι υπηρεσίες και τα οφέλη της κατ’ οίκον νοσηλείας μπορούν να αποβούν εξαιρετικά χρήσιμα σε άτομα που είτε βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία και χρειάζονται κάποιο έμπειρο άτομο να αναλάβει τη φροντίδα τους, ή σε περίπτωση ατόμων που πάσχουν από κάποια σοβαρή, χρόνια ασθένεια ή κάποιο τραυματισμό που απαιτεί συνεχή προσοχή. Η συγκεκριμένη υπηρεσία ελαχιστοποιεί τις χρονοβόρες και επίπονες για τον ασθενή μετακινήσεις σε κάποιο νοσοκομείο, παρέχοντάς του τη φροντίδα που χρειάζεται στην άνεση του σπιτιού του. Έτσι, διευκολύνει τους πάσχοντες να λάβουν επαγγελματική εξατομικευμένη φροντίδα και μακροπρόθεσμη βοήθεια με ασφάλεια και στην άνεση του προσωπικού τους χώρου.

Ένα από τα κύρια οφέλη της κατ’ οίκον νοσηλείας είναι ότι βοηθά τους ηλικιωμένους ή τους ασθενείς που αναρρώνουν από κάποια σοβαρή ασθένεια να συνεχίσουν να κάνουν καθημερινές δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το μπάνιο, το ντύσιμο και την προετοιμασία γευμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτούν σημαντικό βαθμό ανεξαρτησίας ενώ παράλληλα διατηρούν μια αίσθηση κανονικότητας στη ζωή τους.

Παράλληλα, η κατ’οίκον νοσηλεία προωθεί την ταχύτερη ανάρρωση. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα άτομα προχωρημένης ηλικίας ή οι ασθενείς με σοβαρές και χρόνιες παθήσεις αναρρώνουν γρηγορότερα, με λιγότερες επιπλοκές, στο σπίτι παρά στο νοσοκομείο. Με την κατ’ οίκον υγειονομική περίθαλψη, οι ασθενείς μπορούν να λάβουν βοήθεια για τη διαχείριση των φαρμάκων τους, αποφεύγοντας άσκοπες μεταβάσεις στο νοσοκομείο. Παράλληλα, Η κατ’ οίκον νοσηλεία βοηθάει παρέχοντας τακτική παρακολούθηση και εκπαίδευση. Οι ασθενείς έχουν επίσης πρόσβαση 24/7 σε έναν επαγγελματία που μπορούν να καλέσουν εάν έχουν ενοχλητικά συμπτώματα και δεν είναι σίγουροι τι να κάνουν.

Η κατ’ οίκον φροντίδα μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένη φροντίδα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της οικογένειας και του ατόμου κάθε μέρα, είτε αυτή η ανάγκη είναι τόσο απλή όσο η παρέα και η συζήτηση ή πιο περίπλοκη, όπως σε εξειδικευμένες ανάγκες περίθαλψης και χορήγησης φαρμάκων. Η παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας διαμορφώνεται με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης, και είναι πλήρως εξατομικευμένη στον κάθε ασθενή ξεχωριστά, καθιστώντας τη θεραπεία πιο αποτελεσματική.

Η κατ’ οίκον νοσηλεία βοηθά επίσης σημαντικά στη διατήρηση κι ενίσχυση των οικογενειακών σχέσεων, καθώς οι οικογένειες τείνουν να ασχολούνται περισσότερο με τη φροντίδα και να διατηρούν εγγύτητα με το αγαπημένο τους πρόσωπο. Τα οφέλη της κατ’ οίκον νοσηλείας επεκτείνονται και στα μέλη της οικογένειας που έχουν επωμιστεί τη φροντίδα του ατόμου που βρίσκεται σε ανάγκη. Το εξειδικευμένο προσωπικό του πολυιατρείου μας που αναλαμβάνει τη νοσηλεία μπορεί να βοηθήσει με το μπάνιο, το ντύσιμο και άλλες καθημερινές εργασίες. Αυτό ανακουφίζει ένα μέρος από το βάρος των μελών της οικογένειας που είχαν αναλάβει αυτό το ρόλο. Η ομάδα νοσηλείας στο σπίτι μπορεί επίσης να εκπαιδεύσει τα μέλη της οικογένειας σχετικά με τον βέλτιστο τρόπο παροχής φροντίδας, παρέχοντας ψυχική ηρεμία και διευκολύνοντας σημαντικά τα μέλη της οικογένειας.