Η ακμή είναι μία από τις πιο κοινές δερματοπάθειες που αντιμετωπίζουν άτομα και των δύο φύλων και σε διαφορετικές ηλικίες. Αυτή η δερματική πάθηση προκαλεί δυσφορία και μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αυτοπεποίθηση, ιδίως εάν το πρόβλημα επιμένει παρά τις προσπάθειες αντιμετώπισής του. Εκτός από αυτό, όταν η ακμή επιμένει μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό σημαδιών και ουλών και μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στο δέρμα. Τα σημάδια και οι ουλές ακμής σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο ​​από την ίδια την ακμή. Στο διαγνωστικό μας κέντρο παρέχουμε ολοκληρωμένες αισθητικές θεραπείες για την ακμή, που βοηθούν στον έλεγχο της ενοχλητικής αυτής δερματοπάθειας, αλλά και τη μείωση ή τη βελτίωση της εμφάνισης των ουλών και των σημαδιών ακμής.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι μια από τις βασικές θεραπείες που προτείνουμε για την ακμή. Είναι ιδανικός για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ηλικίες και λειτουργεί απομακρύνοντας από το δέρμα τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα και την περίσσεια του σμήγματος. Μάλιστα, αποτελεί το πρώτο βήμα σε ένα πλάνο θεραπειών, ιδίως σε περιπτώσεις όπου μια γυναίκα ή ένας άντρας ταλαιπωρείται από κάποιο είδος ακμής. Η διαδικασία δεν απαιτεί καμία προετοιμασία και περιλαμβάνει απολέπιση, απομάκρυνση του σμήγματος και περιποίηση της επιδερμίδας. Η θεραπεία αυτή αναζωογονεί και λειαίνει την επιδερμίδα, αποκαθιστά τη φρεσκάδα της, απομακρύνει τα μαύρα στίγματα και προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη. Σε ακνεϊκά δέρματα, η θεραπεία συνιστάται να πραγματοποιείται κάθε 20-30 μέρες, μέχρι να αποκατασταθεί η ακμή.

Δερμοαπόξεση

Η δερμοαπόξεση αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την ακμή που δρα στην επιφάνεια του δέρματος, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα της επιφανειακής στοιβάδας. Η θεραπεία περιλαμβάνει απολέπιση με αναρρόφηση, γεγονός που επιταχύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό και τις διαδικασίες αναζωογόνησης του δέρματος. Το εργαλείο που χρησιμοποιούμε εκπέμπει μια απαλή ροή κρυστάλλων που πραγματοποιούν απολέπιση στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Αυτή η εξειδικευμένη συσκευή διαθέτει επίσης αναρρόφηση για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και την αποκατάσταση των φραγμένων πόρων. Παράλληλα, εξαλείφει τα μαύρα στίγματα και κάθε άλλο σημάδι στο δέρμα, καθαρίζοντας εις βάθος την επιδερμίδα, η οποία γίνεται πιο φωτεινή, λεία και ομοιόμορφη. Για τα βέλτιστα αποτελέσματα κατά της ακμής, η δερμοαπόξεση συνδυάζεται με το βαθύ καθαρισμό προσώπου.

Θεραπείες για ακμή: Dermapen

Η θεραπεία με Dermapen είναι ο απόλυτος σύμμαχος ενάντια στην ακμή, καθώς προσφέρει αντιγηραντική δράση και αντιμετωπίζει τις ουλές ακμής, το μέλασμα, τις δυσχρωμίες και τις λεπτές γραμμές. Η θεραπεία αυτή βασίζεται στη δράση του micro-needling και διενεργείται με την βοήθεια ειδικής συσκευής που μοιάζει με στυλό και διαθέτει μικροσκοπικές βελόνες στο άκρο της. Έτσι λοιπόν, με το Dermapen,  δημιουργούνται πολλές μικρές οπές στο δέρμα, οι οποίες ενεργοποιούν τη φυσική λειτουργία του οργανισμού να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη προκειμένου να επουλώσει τους τραυματισμούς του δέρματος. Παράλληλα, τοποθετείται ειδικό μεσοθεραπευτικό υλικό ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Η επιδερμίδα φαίνεται άμεσα πιο λεία και φωτεινή, ενώ τα σημάδια και οι ουλές ακμής σταδιακά υποχωρούν.

Στο Διαγνωστικό Κέντρο στο Μαρούσι που διατηρούμε, κατανοούμε τη δυσφορία που μπορεί να προκαλέσει τόσο η ίδια η ακμή, όσο και τα σημάδια της. Γι’αυτό, είμαστε δίπλα σε κάθε ασθενή και αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ακμής με πλήρως εξατομικευμένες θεραπείες. Έτσι, προσφέρουμε τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την ακμή, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και εφαρμόζοντας εξελιγμένα πρωτόκολλα. Τώρα μπορείτε κι εσείς να νικήσετε την ακμή σε όλες τις ηλικίες, άμεσα και αποτελεσματικά!